Viimeksi päivitetty 17.4.2018
Salmonellan voi saada huonosti kypsennetystä tai raa’asta lihasta. Pastöroimaton maito sekä idut ovat myös riskituotteita.
Heikomman hygieniatason maissa vieraillessa salmonellatartuntariskiä voi pienentää syömällä ainoastaan kypsennettyä ruokaa.
Sikiö ei ole sen suuremmassa riskissä kuin muidenkaan vatsatautien kohdalla
Salmonella aiheuttaa samankaltaisia riskejä kuin esimerkiksi norovirusinfektion sairastaminen raskausaikana. Riskit ovat siis pienet.
”Kuivuminen on aina riski, kun sairastetaan mikä tahansa vatsatauti”, THL:n tartuntatautilääkäri Leif Lakoma kertoo.
Välttele listeriaa – vältät samalla myös salmonellan
Listerioosin välttämiseksi raskaana oleville on annettu suosituksia esimerkiksi raa’an lihan, kalan, pastöroimattomien maitotuotteiden sekä kuorimattomien kasvisten suhteen.
”Nämä saman toimet ehkäisevät tehokkaasti salmonellaakin”, Lakoma sanoo.