Mikään ei estä tulevaa isää julistamasta uutista maailmalle vaikka heti raskaustestin näytettyä plussaa – paitsi ehkä hänen puolisonsa. Sama toimii myös toisin päin: jos isä haluaa sulatella asiaa rauhassa, hänen kannattaa pyytää tulevaa äitiä pitämään raskaus toistaiseksi salaisuutena.
Viimeksi päivitetty 29.9.2011
Varsin yleistä on pitää tieto pienessä piirissä raskauden ensimmäisen kolmanneksen ajan eli suunnilleen 13. raskausviikolle, jolloin keskenmenon riski vähenee jyrkästi.
Jos ei ole aiemmin joutunut kokemaan keskenmenoa, on mahdotonta ennakoida omia reaktioitaan ja parasta tapaa käsitellä suruaan. Monet haluavat välttää tilanteen, jossa raskaudesta tietäville vastaantulijoille joutuisi kertomaan keskenmenosta uudestaan ja uudestaan. Joissakin kulttuureissa raskaudesta ei ole tapana puhua edes kun se jo näkyy kauas. Sitä on saatettu pitää huonon onnen manaamisena samaan tapaan kuin vauvan nimeämistä ennen syntymää.
Suurin osa ihmisistä reagoi kuulemaansa raskausuutiseen myönteisesti, jopa silloin kun perheen tilanne ei ole aivan ihanteellinen. Raskaus siunattuna tilana ja lisääntyminen elämän tarkoituksena on koodattu meihin syvälle niin kulttuurisesti kuin biologisestikin. Toisaalta jopa 15 % pariskunnista kärsii jossain vaiheessa lapsettomuudesta. Heille vauvauutiset ovat usein vaikea pala. Esimerkiksi työpaikalla on reilua antaa heille aikaa sulatella, kertoa uutinen vaikka sähköpostilla sen sijaan, että pamauttaisi sen kaikille kahvipöydässä.