Uskaltaisitko sinä luottaa ehkäisykorun tehoon? Tutkijat kehittelevät sellaista parhaillaan – ja haluavat selvittää, olisiko ehkäisykoruille kysyntää maailmalla.

Viimeksi päivitetty 15.2.2021

Tulevaisuudessa perhesuunnittelu saattaa olla yhtä helppoa kuin korvakorun napsauttaminen korvaan!

 



 

Tutkijat Yhdysvalloissa, Georgian teknillisessä yliopistossa ovat kehittäneet tekniikan, jonka avulla korvakorujen, kellojen, sormusten ja kaulakorujen ihoa vasten olevaan osaan pystytään kiinnittämään eräänlainen laastari, josta ehkäisyhormoni siirtyy korua käyttävän naisen kehoon. Tutkimuksen mukaan ehkäisytehon ylläpitämiseksi laastari tarvitsee vaihtaa noin viikon välein, eikä sitä saa pitää poissa kosketuksista ihoon yli kahdeksan tunnin ajan vuorokaudessa.

”Tavanomaisten ehkäisylaastareiden valmistamisesta ja käytöstä on paljon kokemusta. Otamme tämän vakiintuneen tekniikan, kehitämme laastaria pienemmäksi ja käytämme koruja ehkäisyhormonin välittämisessä iholle”, sanoo professori Mark Prausnitz, yksi tutkimuksen tekoon osallistuneista tutkijoista.

 

Onko ehkäisykoruille kysyntää?

Tekniikka on vasta tutkimusvaiheessa ja toistaiseksi sitä on testattu vasta rotilla ja sioilla.

”Tuotteen käyttämiseen eivät vaikuta vain tehokkuus tai taloudelliset tekijät, vaan mukana on myös sosiaalisia ulottuvuuksia ja henkilökohtaisia mieltymyksiä. Haluamme tutkimuksissa varmistaa, että ehkäisykoru on asia, jota naiset todella haluavat ja olisivat valmiita myös käyttämään”, Prausnitz toteaa.

Tutkijat olettavat, että tällä hetkellä korujen käyttäminen on osa monen ehkäisyä haluavan naisen arkirutiineja. Esimerkiksi korvakoruissa tausta olisi noin 1x1cm kokoinen ”yleistausta”, johon voisi kiinnittää haluamansa tappikorvakorun.

”Ehkäisykoru voi tulevaisuudessa olla yksi ehkäisyn muoto, joka on kenties houkutteleva osalle naisista. Mitä miellyttävämpää ehkäisyn käyttäminen on, sitä helpompaa sen muistaminen on”, Prausnitz summaa.

Lähde: Science Daily

Mitä mieltä olet artikkelista?