Simone Thurber tuskin tiesi ladatessaan synnytysvideonsa Youtubeen, että millainen hitti siitä tulisi: sademetsässä tapahtunut synnytys on katsottu jo yli 80 miljoonaa kertaa. "Ei ole kyse ainoastaan luonnollisesta synnytyksestä tai luonnossa synnyttämisestä. Tarkoituksena on auttaa ihmisiä saamaan yhteys luontoon ja näkemään synnytys osana suurempaa kokonaisuutta", Simone kirjoittaa Earth Birth Method -blogissaan.

Viimeksi päivitetty 11.8.2016

Kuusi vuotta ennen kuuluisaan sademetsäsynnytystä Simone Thurber näki Elena Tonettin tekemän videon Birth As We Know It. Videossa kritisoidaan sairaalasynnytystä. Tonettin radikaalin teorian mukaan ihminen saa sairaalasynnytyksestä synnytystrauman, joka ohjaa hänen koko elämäänsä.

 



 

Simone oli kärsinyt jokaisen synnytyksensä jälkeen synnytysmasennuksesta. Hän ei liiemmin pitänyt synnytyksen medikalisoimisesta, joten videon viesti meni perille. Hän oli valmis kokeilemaan jotain uutta.

”Kehoni reagoi heti näkemääni. Minusta tuntui syvällä sisimmässäni, että näkemäni oli oikein”, Simone kirjoittaa Earth Birth Method –sivustollaan.

Sademetsäsynnytys ”yhdisti Simonen häntä suurempaan”

Vaikka luonnossa synnyttäminen tuntui oikealta ratkaisulta, Simonelta meni vielä 6 vuotta, että hän uskaltautui tekemään radikaalin ratkaisun. Hänelle tarjoutui tilaisuus synnyttää neljäs lapsi Australian Daintree-metsässä. Perheystävällä oli tarjota synnytystä varten asunto alueelta. Asunnon lähellä oli puro, jonka varrella Simone päätti synnyttää.

”Metsä tuntui juurruttavalta, kannustavalta ja paljon kauniimmalta kuin synnytyshuone. Koin vahvasti, että olin osa jatkumoa, naisten läpi ajan kulkevaa sukupolvien ketjua, joka on aina synnyttänyt ja ruokkinut elämää”, Simone kirjoittaa.

”Olen vain synnyttämässä”

Simone kuvaa supistusten välistä aikaa idyllisenä luontokokemuksena.

”Katselin tyttärieni leikkimistä, katselin lehtien liikettä puissa, kuulin eläinten ääniä ja ajattelin: olen vain synnyttämässä. Se tuntui perustavanlaatuisen yksinkertaiselta”, Simone kirjoittaa.

Simone koki myös ns. ”universaaleja synnytystunteita”.

”Siinä pisteessä tunsin olevani sekä täydellisesti yhtä kaiken olemassa olevan kanssa että täydellisen normaalissa tilassa. Se vain oli. Seuraavan supistuksen tullessa olin taas takaisin kehossani!”

Synnytys uuvutti

Hienoista ja ylevistä kokemuksista huolimatta Simone oli täysin uupunut synnytyksen jälkeen. Hän luonnehti jälkikäteen The Stir -median haastattelussa, että synnytys oli hänen synnytyksistään vaikein. Hän myös pelkäsi.

”Istukan synnyttäminen kesti tunnin lapsen syntymän jälkeen. Se oli pidempään kuin missään muussa synnytyksessäni. Minussa heräsi irrationaalinen pelko siitä, että kaiken tämän jälkeen päädyn sairaalaan viivästyneen istukan takia”, Simone kertoo.

Vinkki äideille: ”Luottakaa omaan kehoonne!”

Simone muistuttaa, että tärkeintä synnytyksessä ei ole pramea paikka. Tärkeämpää on ottaa asioista selvää ja muuttaa omaa ajatteluaan.

”Myönnetään: synnytys ei ole aina positiivinen kokemus. Voit kuitenkin lisätä mahdollisuuttasi positiiviseen synnytykseen ottamalla vastuuta kehostasi, terveydestäsi, tunteistasi sekä hengellisestä tilastasi”, Simone kertoo.

Simone pitää positiivista synnytyskokemusta äärimmäisen tärkeänä.

”Synnytyskokemus vaikuttaa vanhemmuuteen, puolisoiden väliseen suhteeseen, naisen terveyteen, mielenterveyteen ja hänen omakuvaansa”, Simone sanoo.

Mitä mieltä olet artikkelista?