”Joskus tuntuu, että mies tekee asiat niin epäkäytännöllisesti eikä ennakoi yhtään tilanteita”, Vau.fi:n foorumilla tuskaillaan. Lue, mitä miehet tekevät äitien mielestä väärin.
Viimeksi päivitetty 17.4.2012
”Meillä tehdään suurin osa asioista eri tavoin! Pukemiset, vaipanvaihdot, leikit, syömiset, nukutukset. Mun oli jotenkin vaikeaa esikoisen vauva-aikaan tajuta että vaikka mies tekisi erilailla kuin itse niin se ei ole väärin vaan hänen tapansa”, eräs äiti vastaa.
Jos voisimme nähdä tietokoneiden ruutujen toiselle puolelle, näkisimme varmasti paljon nyökytteleviä päitä – isillä ja äideillä tuntuu olevan aivan omat tapansa hoitaa lapset ja koti.
Lue myös: Kuka teillä päättää?
Mikä miesten logiikka?
Äitien mielestä isät voisivat opetella hieman ennakointia:
”Itse oon huomannu meillä tuota, että mies ei ajattele ja suunnittele kovin pitkälle, kun taas itse suunnittelen monet asiat etukäteen ja siten hommat hoituu helpommin”, ketjussa kirjoitetaan.
Toinen äiti yhtyy ajatukseen: ”Joskus tuntuu, että mies tekee asiat NIIN epäkäytännöllisesti eikä ennakoi yhtään tilanteita. Suurimmaksi osaksi yritän pitää suuni kiinni ja antaa sen tehdä tavallaan, mutta joskus on vaan pakko kysyä, että MIKSI teet noin :D”
Esimerkkejä löytyy aiheesta runsaasti.
Eräs äiti kirjoittaa esimerkin vauvan kylpyhetkestä: ”Oltiin aikeissa kylvettää meidän tyttö ja pyysin miestä laittamaan neidin päähän vähän öljyä pehmittämään karstaa. Lopuksi kysyin, miten mies aikoi nyt nostaa tytön lattialle sotkematta tämän vaatteita niillä öljyisillä käsillään. Ei ollut kuulemma vielä miettinyt. Munhan se tyttö sitten piti nostaa, että mies pääsi pesemään kätensä.”
”Miehet aina naureskelee jollekin naisten logiikalle, mutta mitä toi tollanen miesten logiikka on, jolla ei näköjään ole välttämättä mitään tekemistä loogisen päättelyn kanssa”, ketjussa ihmetellään.
Lue myös: Juuri sitähän minä yritän sanoa!
Ne pienet asiat
Monesti vääntöä syntyy vähäpätöisistä asioista, kuten vaikkapa pyykin ripustamisesta:
”Mulla on tietty järjestys miten ripustan vauvapyykin eli vaatteet yhteen kohtaan ja vaipat toiseen. Joskus saatiin miehen kanssa riita aikaseksi kun se auttoi mua ripustamisessa ja mun piti sitten ryhtyä rähisemään kun ripusti ne ’väärin’. Ikään kuin sillä asialla olis niin hirveesti merkitystä”, päivittelee eräs kirjoittaja.
”Heheheeh, mulla sama! Mies toki harvemmin laittaa niitä pyykkejä, mutta jos laittaa, niin ne menee ihan sikinsokin! Äärimmäisen jännittävältä näyttää pyykkiteline just nyt, kun mies ripusti pyykit taas… Aiiiivan omituinen tyyli, ei niin mitään logiikkaa! :D”, naureskelee toinen foorumilainen pyykkisodalle.
Hauskuutta ketjussa herättää myös esimerkiksi puolisoiden erilaiset tavat astianpesukoneen täyttämisessä, lasten pukemisessa ja ruuan laitossa.
”Hahahhaaah, mä nauran täällä oikeesti meidän kaikkien neurooseille.”
Entäpä ne suuret kasvatuskysymykset?
Vaikka pienistä asioista kinataan – tai ainakin leikkimielisesti sanaillaan, isommissa linjoissa foorumin äidit pyrkivät pitämään yhtä puolisoidensa kanssa:
”Yhdestä asiasta ollaan kyllä sovittu jo ennen kuin ruvettiin lapsia puuhaamaan ja se on se että puhalletaan sääntöjen kanssa yhteen hiileen. Eli jos toinen on kieltänyt jotain niin se on sitten kanssa kielletty”, toteaa eräs foorumilainen.
Muut kirjoittajat ovat samaa mieltä siitä, että yhteisistä säännöistä pidetään kiinni. Jotkut ovatkin jo ennen raskautta keskustelleet kasvatusasioista puolisoidensa kanssa.
”Ollaan kanssa keskusteltu, että vedetään yhtä köyttä vaikka olisi mikä 🙂 Mutta sitten käytännön asiat.. Ne on asia erikseen”, ketjussa kiteytetään.
Lue myös: Eri linjoilla kasvatuksessa
Äidin työt, isän työt?
Äideillä tuntuu olevan omat hyväksi huomatut konstit lasten hoidossa, eikä isien tyyli aina vakuuta.
Äidit kuitenkin myöntävät, että jotain isätkin osaavat tehdä paremmin kuin äidit. Nimittäin kylvettämisen. Moni äiti kertoo, että kylvettäminen on nimenomaan isien bravuuri:
”Mun täytyy nyt sanoa jotain, mitä meidän iskä osaa paremmin kuin äiti. Kylvettämisen! Mä oon tasan kerran kylvettänyt meidän tytön, kun iskä oli jossain iltariennoissa ja tyttöhän ei tykännyt ollenkaan ja en minäkään siitä nauttinut. Tuntui, että se vauva luiskahtaa mun käsistä ja hukkuu ja varmaan hänkin sen vaistosi, että hermoilin ja parkui koko ajan. Mutta oon ihan suosiolla jättänyt sen kylvettämisen iskälle, jotta saa tuntea olevansa jossain parempi kuin mä ;)”
”Kylvettäminen taitaa muuten olla yks yleisimmistä, jonka iskät hallitsee paremmin! Meillä kylvetys oli alkujaan aina ’poikien hommaa’.”
Tukevat kylvetyskourat
”Toi kylvetyshomma on muuten totta! Alkuun meilläkin mies hoiteli kylvetykset, ja oli siinä kyllä paaaaljon parempi kuin minä, joka pelkäsin hermoheikkona että hukutan koko vauvan. Ei kai ole kovin yllättävää, että ensimmäiset sukellukset vauvauinnissakin tehtiin isin kanssa? :D”
”Ne on ne miesten leveät, tukevat, lämpimät kylvetyskourat! ;)” eräs äiti vitsailee lempeästi. ”Ja joskus myös se äitiä vaivaavan hermoheikkouden puuttuminen :D”, hän lisää.
Lue koko keskustelu: Apua, se tekee sen eri tavalla!