Kaksplus-foorumilla oltiin heinäkuussa huolissaan homotalon vaikutuksista lapseen. Mutta miksi huolehtia pelkästään homotaloista? Liikkuvathan lapset myös muissa paikoissa, esimerkiksi leikkipuistoissa, joissa he altistuvat paikan historialle.
Viimeksi päivitetty 12.9.2011
Nimimerkki Teija julistaa KaksPlus-foorumilla, että hänet on huijattu ostamaan homotalo. Näytön yhteydessä perheelle kerrottiin, että taloon kuuluu kaunis rakkaustarina.
”Kun muutimme taloon ja juttelin paikkakuntalaisen naisen kanssa leikkipuistossa kysellen tuosta rakkaustarinasta, niin nainen naurahteli, että joo tunnettu talo tosiaan: Hans ja Oscar asuivat siinä ja lapsia varoitettiin menemään talon lähelle”, Teija kirjoittaa.
Homotalohuolesta tuli nopeasti Facebook-klassikko. Siihen vastattiin tähän tapaan:
”Seuraile tilannetta ja jos lapset alkavat oireilemaan, niin se on joko eheytys tai sitten muutto kokonaan pois. Homoitiöillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia teidän lastenne elämään. Ties vaikka kaikki altistuisivat homoille!”
Teija ei tosin tullut ajatelleeksi, että lapset altistuvat jatkuvasti erilaisien rakennuksien historioille. Ajatellaan esimerkiksi seuraavia tiloja: leikkikentät, lastenhoitotilat, ravintolat ja päiväkodit. Kaikissa näissä tiloissa saattaa piillä historian peikko sekä voimakas stigma joka likaa lapsen loppu elämän!
Leikkimökit ovat pussauskoppeja
Kaikki tietävät, minkälaisia haureuden pesiä leikkikentät ovat, kun yö laskeutuu. Teinit saapuvat puistoihin kammioistaan. He tappelevat, pussailevat ja muhinoivat salaa leikkimökeissä.
Eikö tällainen epätoivottava käytös tartu puisiin rakenteisiin? Leikkimökithän ovat täynnä lapsille sopimattomia kirjoituksia, joissa teinit ilmentävät sairasta maailmankuvaansa. Sopiiko lapsia viedä laisinkaan puistoon imemään itseensä tällaisia vaikutteita?
Synnin leima ravintolasta
On hyvin mahdollista, että kunniallisessa ruokaravintolassakin on vietetty armotonta alkoholinhuuruista elämää. Paheellinen maksaa kuluttava elämänmeno on varmasti piintynyt itse paikkaan.
Miettikää siis vielä, mistä limonadinne tai kahvinne ostatte, sillä seinällä komeileva pullorivistö piirtyy lapsen mieleen ja alkaa tehdä paholaisen työtä lapsen sielussa.
Lapseen saattaa myös tarttua hirvittävä ravintolastigma. Ajatelkaa, jos ihmiset näkevät lapsen käyneen ravintolassa, jossa tiedetään ihmisten sortuneen oikein anniskeluun. Siitähän vasta haloo syntyy!
Huumeluola nimeltä lastenhoitohuone
Monet julki-imetystä vieroksuvat äidit menevät pienokaisensa kanssa lastenhoitohuoneisiin imettämään ikään kuin salaa. Myös toinen ihmisryhmä käyttää samoja tiloja omien puuhiensa salaamiseen. Nimittäin narkomaanit.
Jokainen siivooja osaa kertoa, kuinka paljon käytettyjä neuloja yleisien tilojen vessoista löytyy. Onko todella soveliasta, että vauva imee itseensä elämän eliksiiriä samassa tilassa missä narkomaani pistää itseensä tappavaa myrkkyä?
Mielisairaalapäiväkoti
Ahdistus ja epätoivo ovat tunnetiloja, jotka liittyvät useaan mielisairauteen. Nämä tunteet halutaan yleensä salata lapsilta. Siksi esimerkiksi lastenelokuvat eivät käsittele mielisairauksia.
Helsingin kaupunki avasi kuitenkin tänä vuonna Päiväkoti Lapinlahden vanhan Lapinlahden mielisairaalan tiloihin. Päiväkodissa on 122 paikkaa, joten todella suuri määrä lapsia altistuu mielisairaalarakennuksen hengelle.
Onko mielisairaalarakennus todella sopiva paikka pienille lapsille? Vaikka käytävillä ei vaeltaisikaan haamuja ja vaikka sairaalan seinät olisi pesty mielisairausbakteereista, täytyy ajatella myös lasten tulevaisuutta. Lapsia saatetaan kiusata koulussa, kun luokan muut oppilaat saavat tietää lapsen viettäneet esikouluvuoden mielisairaalapäiväkodissa!
Teksti: Jarkko Uro
Kuva: iStockphoto
Lue myös: