Viimeksi päivitetty 2.6.2018
Keskustelu varhaiskasvatuksen hyödyistä lapsille käy kuumana. Uuden tutkimuksen mukaan 1-2-vuotiaiden ajattelutaidot kehittyvät paremmin päivähoidossa kuin kotihoidossa. Myös foorumilla äidit keskustelevat siitä, kuinka kauan heidän lapsensa ovat olleet kotihoidossa.
Nimimerkit Enni ja Äippä x5 aikovat pitää lapsensa kotona näiden kolmivuotispäivään asti.
“Meinasin olla kotona niin pitkään että viimeisenkin saan 3 vuotiaaksi:) onneksi mulla ihana mies joka mahdollistaa tämän ja on samalla aaltopituudella sen suhteen ;)”, Äippä x5 kirjoittaa.
Osa-aikaisesti töihin
Vaikka lapsen hoitopaikkaura alkaisi jo aiemmin, erilaiset joustavat käytännöt mahdollistavat usein sen, että lapsi ehtii viettää paljon aikaa kotonakin. Nimimerkki Tips kertoo lapsensa aloittaneen päivähoidon 1,5-vuotiaana yhdellä hoitopäivällä viikossa. Kaksi vuotta täytettyään lapsi alkoi olla hoidossa 2-3 päivää viikossa.
“Mä kaipaan työelämää koska pidän työstäni ja töihin paluu osa-aikaisesti on mahdollista. Isäkin pitää osan vapaista ja pitkät lomat talvella, sen voimin saadaan pidettyä lapsi kivasti kotona suurin osa viikosta”, Tips kertoo.
”Olen parempi äiti”
Toiset äidit viihtyvät kotona vuosikausia, mutta äidin paluu töihin voi osan kohdalla olla paras ratkaisu koko perheen kannalta. Aiaranan lapsi aloitti päiväkodin kaksivuotiaana:
“Meillä oli oikea ratkaisu, sillä olen jaksanut paremmin nyt kun on muutakin elämää kuin kotona olo lapsen kanssa. Olen ollut parempi ja ymmärtäväisempi äiti töihin paluun jälkeen. Ennen menetin hermoni lapselle joka päivä, nyt töissä ollessa en enää. Jaksan lapsen kiukuttelua ihan uudella tavalla. Oma kokemus siis on, että lapsen hoitoon laittaminen ja töihin palaaminen kannatti!”
Minkä ikäisenä sinun lapsesi aloitti päivähoidon? Tule keskustelemaan aiheesta foorumille: Missä vaiheessa töihin