Viimeksi päivitetty 5.10.2017
Vaikka ulko-oven pieleen olisi kiinnitetty nastalla taksiraha, alkoholin kanssa kannattaa pitää varansa. Äidin mielipahan lisäksi isää itseään vaivaisi jälkikäteen, jos hän olisi ollut omasta syystään toimintakyvytön kriittisessä tilanteessa.
Jos synnytyslaitokselle on tarkoitus ajaa omalla autolla, kannattaa tietenkin huolehtia, että tankissa on polttoainetta. Äitiysneuvolan ja synnytyslaitoksen puhelinnumerot kannattaa pitää kännykän lisäksi myös paperilla – Murphyn laki pätee akkujen varaukseenkin.
Sairaalakassin paikka on hyvä tietää. Siihen voi pakata yhdessä äidin kanssa naposteltavaa, lukemista molemmille, neuvolakortin, hygieniatarpeita, muistiinpanovälineet, musiikkia ja jokin laite sen soittamiseen, kamera (akku ja muisti!) sekä laturit kännykälle ja muille laitteille. Jos synnytyslaitos on kaukana kotoa, mukaan kannattaa ottaa vaihtovaatetta isälle ja kotiutumisvaatteet äidille ja lapselle.
Synnytys voi alkaa supistuksilla, lapsiveden menolla, limatulpan irtoamisella kohdunsuulta tai verisellä vuodolla. Äitiä on evästetty hyvin neuvolassa, mutta isänkin on hyvä olla jotenkin selvillä näistä. Nyrkkisääntönä sairaalaan pitäisi lähteä, kun supistus kestää minuutin ja kymmeneen minuuttiin mahtuu niitä kolmesta neljään. Sairaalaan voi ja kannattaa soittaa, jos on epävarma tilanteesta.