1. Vaippailu
Älä ikinä tee vaipanvaihdosta liian helppoa. Varmista aina, että tuotoksesi leviävät mahdollisimman laajalle alueelle vaipanvaihdon ja pottailun yhteydessä.
Juoksu-, potku- ja kierintäharjoitukset kannattaakin ajoittaa juuri vaipanvaihtohetkeen. Näin tilanteesta tulee mielenkiintoisempi kaikille osapuolille.
Vapaa, vaipaton hetki on myös otollinen aika keksiä mukavaa yhteistä tekemistä. Vanhempasi osallistuvat erittäin todennäköisesti juoksukilpailuusi, kun lähdet kirmaamaan kakkapyllyisenä kohti valkeaa sohvaa.
2. Puhelinetiketti
Älä koskaan anna äidin tai isän puhua rauhassa puhelua loppuun. Varsinkin virallisen kuuloisten puheluiden aikana on syytä tuoda äänekkäästi esiin oma asiansa. Jos pehmolelu on tavoittamattomissa, nyt on hyvä hetki painostaa isää tai äitiä ojentamaan se.
Turha lörpöttely päättyy viimeistään, kun heittäytyy teatraalisesti lattialle ja ”kolhaisee” päänsä lattiaan. Luonnollisesti tätä liikettä seuraa mahdollisimman sydäntä riipivä parkuminen.
Jos isä tai äiti ei tajua lopettaa puhelua, hänen puhekumppaninsa tekee sen varmasti.
3. Ulkoilu
Älä alistu ulkoilemaan, jos se ei huvita sinua. Vanha kunnon koirankakkakikka toimii tällaisessa tilanteessa. Idea on päästä itsenäisesti kävelemään tien varteen, löytää mahdollisimman löysältä näyttävä koiranläjä ja astua siihen. Tämän jälkeen pääset takuulla pian takaisin sisään.
Onnistumistodennäköisyys moninkertaistuu, jos pystyt vielä uskottavasti kaatumaan kakan päälle. Koska leikkipuistoissa ei juurikaan ole koiranläjiä, tämä kikka pitää käyttää jo matkalla.
4. Kävelyharjoitukset
Kun opit kävelemään, vaadi, että saat kävellä kaikkialle itse. Älä suostu kyydittäväksi, vaikka vanhempasi sanoisivat, että on kiire jonnekin.
Jos sinua kuitenkin yritetään kuljettaa rattaissa, vastusta raivokkaasti. Nouse määrätietoisesti seisomaan ja liikehdi mahdollisimman horjuvasti.
Älä lannistu, vaikka äiti tai isä painaisi sinut takaisin istumaan. Nouse vain tarmokkaasti takaisin huojumaan. Viimeistään kahdennellakymmenennellä kerralla pääset pois kyydistä.
5. Karvaiset kilpailijat
Sinä olet perheen pää ja sinä ansaitset vanhempiesi jakamattoman huomion. Älä anna perheen lemmikkien hyppiä nokillesi.
Näytä lemmikille, mikä sen todellinen asema on perheessä. Revi otusta aina tilaisuuden tullen hännästä ja viiksistä. Näin se oppii väistämään ylempäänsä. Lavasta kurinpalautus lapsen uteliaisuudeksi.
Jos isä tai äiti yrittää kieltää sinua, itke sydäntäsärkevästi. Vanhemmat valitsevat kyllä puolensa sinulle suotuisalla tavalla.
6. Ruokailu
Kaikkien muiden lautasilla oleva ruoka on herkullisempaa, vaikka se näyttäisi samalta kuin omasi. Tästä kannattaa protestoida aina ja joka kerta. Kovaan ääneen lausuttu sana Yök on ilmaus, jonka vanhempasi varmasti ymmärtävät.
Lautasen kippaaminen lattialle auttaa harhauttamaan toisia ruokailijoita, jotta voit keräillä heidän annoksistaan parhaat palat suuhusi. Jos on suinkin mahdollista, tee kokeiluja myös lemmikkien ruoalla.
7. Kakan täydellinen ajoittaminen
Älä koskaan kakkaa tai pissaa silloin, kun sitä odotetaan, äläkä varsinkaan tee tarpeitasi pottaan. Hoida tarpeesi aina vasta, kun olette päässeet ulko-ovesta ulos.
Vaikka ohimoita jomottaisi, pidättele ainakin siihen asti, että kaikki ulkovaatteet on puettu päälle. Tee näin erityisesti silloin, kun vanhemmillasi on kiire tärkeään tapaamiseen.
8. Vuorokausirytmin ylläpitäminen
Herää joka aamu ainakin kahta tuntia ennen herätyskellon soimista. Pidä huoli, että myös vanhempasi heräävät kanssasi.
Vitriinikirjahyllyjen kolistelu, lieden säätimen napsuttelu ja tavaroiden heittely lattialle auttavat saamaan vanhemmat nopeammin ylös sängystä. Varmista, että vanhempasi ovat säikähtäneet kunnolla hereille ja juoneet kahvinsa. Sen jälkeen ala valmistella päiväunia.
9. Vanhempien laiskottelun ehkäisy
On velvollisuutesi pitää huoli, etteivät vanhempasi koskaan vaivu joutilaisuuteen. Varmista, että heillä on puuhaa koko päiväksi.
Päiväuniaikana laiskottelun riski on suurimmillaan, joten panosta huolelliseen valmistelutyöhön. Levittele mahdollisimman monta esinettä ympäri asuntoa, hanki vaatteisiisi tahra, joka vaatii välitöntä pesua, riko jokin lasiesine ja tyhjennä isäsi postimerkkikokoelma sohvan sisään.
10. Leikkiminen
Sinulla on yksinoikeus kaikkiin kodin esineisiin. Tämä pätee myös leluihin. Älä koskaan anna niitä muiden käyttöön vapaaehtoisesti.
Ennen kuin aloitat leikit, kippaa kaikki lelusi lattialle ja valitse vasta sen jälkeen, millä haluat leikkiä. Jos joku yrittää ottaa käyttöön lattialla lojuvan lelun, huuda ja revi, kunnes saat sen itellesi.
Kun esine on hallussasi, kumauta sen ottajaa tuntuvasti päälaelle takavarikoimallasi lelulla. Älä kuitenkaan missään nimessä leiki lelulla itse.
11. Tyylikäs poistuminen
Muista aina aiheuttaa kunnon metakka, kun olet lähdössä pois puistosta. Kirkuminen, potkiminen ja huitominen toimivat tällaisessa tilanteessa.
Maahan heittäytyminen selkä kaarella tuo lisähaastetta kotiin raahaamisellesi. Viihdyttääksesi yleisöä voit myös huutaa mahdollisimman kovaa apua ja antaa ymmärtää, että sinua ollaan kidnappaamassa.
Vaivanpalkaksi saat luultavasti pari minuuttia lisää leikkiaikaa, kun vanhempasi selittelevät tilannetta muille puistossa olijoille.
Lue myös:
Inspiraation lähde: Huffington Post -lehdessä julkaistu lista.